Internet

3 manieren om een online academie te bouwen

posted by Mark February 23, 2022

In deze tijd is het volkomen normaal om online een cursus of training te volgen. Als je allerlei cursussen en trainingen samenvoegt, kan je spreken van een online academie. Cursisten kunnen zich dan aansluiten om te leren van de online academie. Heb je zelf de ambitie om een online academie te starten? Dan hoef je niet meer verder te zoeken. Hieronder zijn drie manieren te vinden die je kan gebruiken om een online academie op te bouwen. 

WordPress

Om een online academie te kunnen opbouwen, zal je een WordPress website moeten hebben. Je hebt natuurlijk wel een plek nodig om de online academie ergens op te kunnen zetten. Je kan zelf een WordPress website maken, maar je kan er ook hulp bij zoeken. Het is maar net hoeveel verstand je hebt van dit onderwerp. Wil je het zelf maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Misschien is het dan handig om een training te volgen. 

Bij een WordPress training kan je binnen een korte tijd leren hoe je aan de slag moet met WordPress. Als je goed oplet, kan je aan het einde van de dag met een eigen website naar huis gaan. Je krijgt natuurlijk meer informatie die je vervolgens thuis nog eens kan gaan toepassen. Zo een training kan dus slim zijn als je echt iets wil leren over het maken van een eigen website. 

Learndash

Je kan een online academie laten bouwen door middel van Learndash. Learndash is een handige software waarmee je echt een online academie kan opzetten. Wederom kan je ervoor kiezen om een training te volgen om erachter te komen hoe Learndash werkt. Dit maakt het natuurlijk heel makkelijk om aan de slag te gaan met de online academie. 

Na zo een training ben je op de hoogte van verschillende zaken. Je kan bijvoorbeeld zelf de stijl van jouw online academie aanpassen zodat het echt aansluit op jezelf. Daarnaast leer je om allerlei dingen toe te voegen, zoals foto’s of tekst. Verder zijn er nog heel veel andere dingen die je kan leren tijdens een training zodat jij vervolgens zelf aan de slag kan. 

WooCommerce 

Als je uiteindelijk een eigen WordPress website hebt en Learndash in Bilthoven gebruikt, dan wil je natuurlijk wel dat mensen zich aanmelden voor de online academie. Je zal in dat geval een soort webshop moeten creëren op jouw website waarop mensen zich kunnen aanmelden. Dit kan je regelen door de WooCommerce plug-in te gebruiken in combinatie met Learndash. 

Op het moment dat iemand heeft betaald voor de online academie, krijgt diegene ook echt meteen toegang. Dat betekent dat je eindelijk iemand gaat helpen door jouw kennis over te brengen.

Misschien ook interessant

Leave a Comment