Internet

Wat zijn de populairste social media platforms van dit moment?

posted by Mark May 11, 2022

Online en digitaal werken is belangrijker dan ooit en meer en meer werkgevers zien ook dat deze vorm van werken erg goed realiseerbaar is. Deze verandering zorgt natuurlijk ook voor een aantal aanpassingen als het aankomt op de communicatie met collega’s, met zakenrelaties en met leveranciers. Daarom zijn we altijd op zoek naar manieren om net even wat beter met elkaar in contact te blijven. Wat de populairste social media platforms van dit moment zijn, lees je hier.

1. WhatsApp: 10,9 miljoen gebruikers

Je wist het misschien al wel, maar WhatsApp is vandaag de dag nog steeds het meest gewilde social media platform. Natuurlijk zien we een sterke groei in platforms zoals TikTok en Instagram, maar beide vormen overtreffen nog steeds niet het aantal gebruikers van WhatsApp. Met maar liefst 10,9 miljoen gebruikers is dit nog steeds het meest geliefde platform van het land. WhatsApp staat bekend om de extreem gemakkelijke vorm van communicatie, mede door het aanmaken van groepen en het gebruik van de inmiddels iconische emoticons van het social media platform.

2. Facebook: 10,1 miljoen gebruikers.

Met een totaal aantal van 10,1 miljoen gebruikers in het land staat Facebook op de tweede plaats. Sinds het jaar 2011 is Facebook het grootste platform ter wereld en je kunt communiceren in speciale groepen of rechtstreeks met je vrienden of collega’s. Daarnaast is het erg makkelijk om elkaar te vernoemen in nieuwsberichten, zowel in openbare berichten als in gesloten berichten binnen bepaalde groepen.

3. YouTube: 8,8 miljoen gebruikers

Of de derde plaats zien we het platform YouTube met een totaal van 8,8 miljoen gebruikers. Naast deze drie bekende platforms, zijn erg ook minder bekende platforms die wel meer en meer in opspraak aan het komen zijn. Daarbij kun je denken aan Clubhouse, maar ook platforms zoals Snapchat en Tumbler worden vaker en vaker gebruikt door zowel consumenten als door bedrijven. Denk hierbij aan het gebruik van leuke filters voor een erg uniek plaatje op social media.

Misschien ook interessant

Leave a Comment