Internet

E-fulfillment

posted by Mark October 21, 2016

Steeds meer webwinkels doen aan E-fulfillment. Met andere woorden: ze besteden geven het logistieke gedeelte uit handen. Zo hoeven ze niet meer om te kijken naar het verzenden van hun producten. Uitbesteden kost geld, maar dit kan een besparing opleveren op andere kosten.

Kosten per verzending
De kosten voor het logistieke gedeelte in uw bedrijf berekent uw de huur of hypotheek van het pand of de oppervlakte dat u voor logistiek gebruikt naar ratio. Hier komen ook de kosten van de werving en selectie van uw personeel bij kijken. U heeft verder kosten aan je personeel. Hierbij moet u ook rekening houden met bijvoorbeeld ziekte en vakantiedagen van uw personeel. U moet tevens magazijnstellingen, inventaris, machines voor het maken van etiketten en printers kopen. Ten slotte heb je te maken met administratiekosten en de tijd jij in logistiek investeert.

Uitbesteding en korting
U bespaart al door u geen logistieke handelingen meer hoeft uit te voeren. Als u kiest voor E-fulfillment, heeft u kans dat u ook voordeel heeft van de kortingen. De derde partij komt namelijk een grote hoeveelheid verzendingen en verzendmateriaal in en krijgt hier korting op.

Achteraf betalen
Als u uw producten verzendt, moet u altijd direct de verzendkosten betalen. Als u aan E-fillment doet, dan betaalt u de verzendkosten twee weken of een maand na de ontvangst van de factuur.

Specialist in versturen
Het bedrijf waarmee u samenwerkt voor E-fulfilment kan voor meerdere webshops het versturen van pakketjes verzorgen. E-fulfilment uitbesteden is zodoende een goede oplossing. Hierdoor hebben zij de mogelijkheid meer service te bieden dan als u alles zelf regelt. Zo kunnen klanten zelfs ’s avonds een bestelling plaatsen en die de volgende dag in huis hebben.

Verkoop en markteking
De organisatie van een goede mix tussen verkoop en marketing kost heel veel tijd. Elk uur dat je besteedt aan bijvoorbeeld uw strategie op social media levert u geld op. Logistiek kost u in veel gevallen veel geld en je bespaart weinig door dit zelf uit te voeren.

Misschien ook interessant

Leave a Comment