Internet

Wat doet een online marketing bureau om leads te genereren?

posted by Mark June 22, 2022

Zoals je weet, is het de taak van een marketingbureau om zoveel mogelijk leads te generen die resulteren in een betere prestatie binnen je bedrijf. Meer winst, meer omzet, meer klanten; het kunnen allemaal doelen zijn. Een online marketing bureau heeft veel technieken om meer leads te generen. Hier lees je welke technieken dit zijn.

SEO

Zoekmachine optimalisatie is de techniek van het verbeteren van een website met als doel de zichtbaarheid ervan te verhogen wanneer mensen zoeken naar producten of diensten. Hoe meer zichtbaarheid een website heeft op zoekmachines, hoe waarschijnlijker het is dat het bedrijf zaken binnenhaalt. De zichtbaarheid van een website wordt meestal gemeten aan de hand van de plaats van de site op de resultaten pagina’s van zoekmachines (SERPs). En bedrijven strijden altijd om de eerste pagina, waar ze waarschijnlijk de meeste aandacht zullen krijgen. Als we Google als voorbeeld nemen, zien we op SERP’s vaak advertenties bovenaan de pagina. Dit zijn posities waarvoor bedrijven bereid zijn te betalen om plaatsing op die eerste pagina te verzekeren.

Het SEO-proces is gericht op het verhogen van de organische zoekresultaten van een bedrijf, het stimuleren van organisch zoekverkeer naar de site. De organische zoekresultaten zijn de resultaten die na de advertenties komen. Dit stelt marketeers in staat om onderscheid te maken tussen verkeer dat van andere kanalen komt naar een website, zoals betaald zoeken, sociale media, verwijzingen en directe, en het organische zoekverkeer.

Een onderdeel van SEO: linkbuilding

Linkbuilding is een manier van het verwerven van links naar je website vanaf andere websites. In SEO termen worden deze links backlinks genoemd. Het verkrijgen van backlinks van websites van hoge kwaliteit kan je site gezag laten uitstralen en je helpen hoger te scoren in de SERPs.

Misschien ook interessant

Leave a Comment