Internet

Het internet: zo snel als het licht

posted by Mark May 18, 2022

Toen het internet ooit uitgevonden werd moest je soms uren wachten voordat er iets gebeurde. Een klein bericht deed er soms wel meer dan 5 uur over om goed te worden ontvangen. Het was niks in vergelijking met wat het nu is. Door al het thuiswerken van afgelopen jaren willen we elke keer meer en vooral sneller internet. In de steden kunnen we spreken van behoorlijk snel internet maar in de buitengebieden is er nog wel wat verbetering te behalen.

Snel, sneller snelst

Woon je op het plattenland en wil je glasvezel internet? Dan is dat niet standaard overal goed geregeld. De snelheid van internet is vooral in de steden van toepassing. Hoewel je met een Wifi verbinding enorm hoge snelheden kan bereiken blijft een internetverbinding via een kabel sneller en stabieler. Wifi moet meer rekening houden met zogenaamde omgevingsfactoren. Denk aan dikke muren, grote staalconstructies en andere zaken die het Wifi signaal behoorlijk kunnen beïnvloeden. Dit wordt ook wel signaalverlies genoemd. Door deze factoren verliest het internet een deel van zijn signaal. Het kan daarom aan te raden zijn om dan toch te kijken naar internet via de kabel of glasvezel internet.

Buitengebieden komen in opstand 

Woon je dus in een gebied wat verder buiten stad dan wordt dat ook wel buitengebied of buitenaf genoemd. Glasvezel buitenaf wordt dan ook steeds populairder in deze gebieden. Sinds een aantal jaar laten de bewoners en bedrijven van deze gebieden steeds meer van zich horen. In deze buitengebieden is namelijk niet alleen maar sprake van een paar kleine boerderijen. Bedrijven en andere grote zaken vestigen zich ook in buitengebieden. Vaak omdat de huurprijzen hier iets betaalbaarder zijn dan in de grote steden. Veel providers en andere partijen bieden pakketten aan als glasvezel harderwijk en glasvezel salland om inwoners in die gebieden te voorzien van snel en goed glasvezel internet. Hierdoor is er steeds meer keus als het gaat om glasvezel internet en overige opties. Bedrijven zoals o.a. Solcon kunnen je hier goed in adviseren.

Glasvezel uitgelegd

Het klinkt misschien ingewikkelder dan het in werkelijkheid is. Glasvezel is gemaakt van hele dunne vezels van glas. Deze kan je vergelijken met de dikte van een mensen haar. Superdun dus! Door deze glasvezel kan via het licht supersnel bepaalde datadeeltjes doorgegeven worden. Deze data bij elkaar vormt jouw internet die jij weer thuis ontvangt. Dit is anders dan bij een kabel. Hier wordt deze data via stroomlijnen doorgegeven. Ook een goede optie alleen kan de snelheid van je internet hierdoor wat afnemen. 

Misschien ook interessant

Leave a Comment