Uncategorized

3D rondleiding bij een Virtual Reality beurs

posted by Mark October 4, 2017

Er worden jaarlijks enorm veel beurzen en evenementen georganiseerd. Om nog op te vallen moet je een heel specifiek onderwerp kiezen voor een bijzondere doelgroep, of je biedt extra faciliteiten aan waarmee je onderscheid kunt maken. Heb je ooit gedacht aan een Virtual Reality beurs, als aanvulling op een normaal evenement, of zelfs als compleet virtueel evenement. 360 graden video tours worden met de dag populairder, maar het is niet zo eenvoudig om een kwalitatief hoogstaande 3D rondleiding te maken. Op deze pagina bekijken we de mogelijkheden en toepassingen om een VR beurs tot een echt succes te maken.

Hoe je een VR beurs aantrekkelijker maakt

Je kunt een Virtual Reality beurs inrichten als toevoeging op een fysiek evenement, of als een compleet evenement op zich. Hier zijn enkele middelen om een VR beurs in te richten.

 

  • 3D Rondleiding: Laat de virtuele bezoeker alvast een kijkje nemen op de beursvloer met een 3D rondleiding. Dit kan op basis van panoramafotografie, het is ook mogelijk om VR video op te nemen. Met een 3D rondleiding kun je de bezoeker informeren over de standhouders, de wijze van navigatie en praktische informatie delen. Voor het geïnteresseerde publiek kun je ze met een 3D rondleiding overhalen een bezoek te brengen aan het echte evenement.
  • Locatie informatie: Wanneer jouw gasten op de beurs zijn aangekomen kan het lastig zijn om de juiste stands te vinden. Wat dacht je van locatie informatie via een app of een speciale website? Op basis van GPS locatie of Wifi positionering kun je de bezoekers in de gewenste richting sturen. Met Augmented Reality kun je zelfs de route uitstippelen.
  • 360 Graden video tour: Met een “platte” video vertel je maar een klein deel van het verhaal, met een 360 Graden video tour laat je het complete beeld zien, letterlijk en figuurlijk. Er wordt weleens gedacht dat je voor het bekijken van een 360 graden video een speciale Virtual Reality headset nodig hebt, toch is dat niet het geval. Je kunt ook VR video bekijken via het scherm van een smartphone en tablet door hiermee te draaien, en ook op een PC of laptop door met de muis te slepen. Heb je ook nagedacht over een Cardboard met logo opdruk maken?
  • Live streaming video: Het is niet meer zo bijzonder om een live streaming video te laten zien via de website van een evenement of beurs. Zo kan de bezoeker bijvoorbeeld zien of het druk is op de locatie. Met een 360 graden camera kun je echt de volledige ruimte zien wat natuurlijk veel praktischer is. Je kunt panorama video live streamen via een speciale website, maar het werkt ook direct in Facebook en YouTube.

 

Virtuele 360 graden video tours

Een beursvideo zonder beurs, hoe is dat mogelijk? Naast videobeelden van een beurs of evenement is het ook mogelijk om 360 graden animaties te maken op basis van videobeelden of computergraphics. Je kunt bijvoorbeeld een 3D rondleiding laten maken van een evenement dat nog niet opgebouwd is in de werkelijkheid, je kunt zelfs interactieve elementen toevoegen zoals links naar de websites van standhouders. Zo kun je met een virtuele presentatie toekomstige bezoekers informeren, motiveren en activeren.

 

Misschien ook interessant

Leave a Comment