Uncategorized

Internet inzetten als marketing kanaal

posted by Mark April 23, 2015

Wanneer je als bedrijf op zoek bent naar goede manieren om je bedrijf in de markt te zetten? Dan kan je online marketing gebruiken om je bedrijf beter in beeld te brengen bij potentiele klanten. Om je hier een aantal voorbeelden van te noemen hebben we een aantal methodes van online marketing op een rij gezet.

Zoekmachine optimalisatie

De meest bekende manier van online marketing is zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie is een manier van het verbeteren van de kwaliteit van de website om zo hogere posities te krijgen in de zoekmachine Google. Dit is een lange termijn manier om goede resultaten te boeken, het kost namelijk tijd en energie om topposities te bereiken. De grootste factoren die hierin een rol spelen zijn:

  • Content
  • Autoriteit
  • Techniek

 

Zoekmachine adverteren

Een snelle manier om resultaten te boeken in de zoekmachines is door middel van advertenties in de zoekmachines. Voorbeelden hiervan zijn Google Adwords of Bing Ads. Door middel van het selecteren van zoekwoorden kan je selectief adverteren voor potentiele klanten binnen de zoekmachine. Let echter wel op dat je niet op te brede zoekwoorden adverteert, je betaald namelijk per klik en ongeïnteresseerde bezoekers kosten dus alleen maar geld.

Adcrowd Retargeting – Succesvol adverteren!

Display ads

Ken je dat? Dat je hele tijd reclames ziet die toevallig overeenkomen met hetgeen wat je begin van de week hebt gezocht? Een vakantie? Een mooi paar schoenen misschien?

Display advertenties maken het mogelijk om een remarketing campagne in te zetten. Remarketing houdt in dat je door middel van een cookie de bezoeker kan achtervolgen met advertenties. Display advertenties kunnen ook ingezet worden aan de hand van zoekwoorden, staan bepaalde termen genoemd in een pagina? Dan kan je daar op targetten om zo je advertentie weer te laten geven.

Een andere manier is om in te zetten op demografie van je doelgroep te gebruiken om zo de advertenties op de juiste plekken te laten vertonen.

 

Kortom: internet marketing is een ideale manier om meer bezoekers te krijgen naar je website.

Misschien ook interessant

Leave a Comment