Uncategorized

5 tips om een website te laten maken

posted by Mark March 23, 2023

Gefeliciteerd! Je gaat een website laten maken. Dit is niet alleen één van de verstandigste dingen die je als ondernemer kunt doen, maar ook één van de moeilijkste. Een website kan dienen als een systeem voor klantenservice, informatiepunt, visitekaartje, advertentie middel, en noem zo maar op. Het is dus belangrijk om er voor te zorgen dat je website goed in elkaar steekt. Hier zijn 5 handige tips bij het laten maken van een website.

Bedenk wat het doel van de website is

Begin bij het begin; wat hoop je te bereiken met jouw website? Dit is bepalend voor hoe je website gebouwd moet worden, dus het is belangrijk om hier goed zicht op te hebben. Wil je je klanten informeren over jouw producten of diensten? Of is het de bedoeling dat de website klanten stimuleert om een aankoop te doen? Voor wie is de website bedoeld? Wat moet het thema worden? Neem even de tijd om je doelen en wensen zo concreet mogelijk op te schrijven. Als je niet goed weet waar en hoe je moet beginnen, kun je ook eerst een aantal website voorbeelden doornemen om je op weg te helpen. Op deze manier kun je wat inspiratie op doen.

Kies een webdeveloper

Dan is het uiteraard tijd om de juiste webdeveloper te kiezen. Dat kan best lastig zijn, met al die opties en mogelijkheden. Het is belangrijk om te weten dat het ene bureau zeker de ander niet is. Webdesignbureaus kunnen enorm verschillen in ervaring, specialisaties en tarieven. Het is handig om te onderzoeken welk bureau past bij jouw bedrijf. Een groot bedrijf zal waarschijnlijk niet voor hetzelfde bureau kiezen als een kleiner bedrijf. Vraag dus vooral rond en vergelijk verschillende aanbieders.

Bepaal het budget

Hoewel het resultaat van een webdeveloper er fantastisch uit kan zien, hangt er wel een prijskaartje aan. Het is dus handig om vooraf te bepalen wat jouw budget is voor het bouwen van een website. Zoals eerder benoemd zijn er ontzettend veel webdesignbureaus waar jij voor kunt kiezen. Deze verschillen ook in hun tarieven. Een webdeveloper die met jouw wensen als budget aan de slag kan, zit daar ook tussen.

Ga voor de juiste CMS

Als je een website laat maken, wil je wel dat je de inhoud kunt beheren. Hier is een Content Management Systeem (CMS) voor. Een CMS maakt het mogelijk dat jij je website kunt onderhouden, zonder dat je daar al te veel technische kennis voor nodig hebt. Maak het jezelf makkelijk en laat de webbouwer een CMS gebruiken waar jij mee kunt werken. Je kunt ook vragen voor een demonstratie van het CMS. Op deze manier kun je je goed voorbereiden.

Vraag om een SSL-certificaat

Tenslotte is het belangrijk om je webdeveloper te vragen om een SSL-certificaat te installeren. Een SSL-certificaat geeft aan dat jouw website veilig is. Dat is fijn voor zowel jou als je bezoekers. Ook kan het zorgen voor een hogere vindbaarheid van je website in de zoekmachine. Zorg er daarom voor dat je website over https:// loopt. Met de bovenstaande tips om een website te laten maken kom jij dus al een heel eind!

Misschien ook interessant

Leave a Comment