Internettelefonie

Wat is mobiel internet?

posted by Mark September 20, 2016

Veel van de Nederlandse huishoudens hebben een internetverbinding waarmee grote hoeveelheden informatie verzonden en ontvangen kan ontvangen. Met behulp van Wifi kun je ook gebruik maken van de internetverbinding op je mobiele telefoon. Als er geen Wifi signaal is of wanneer je buiten het bereik van het signaal raakt dan schakelt de mobiele telefoon over naar internet via het mobiele netwerk. Met mobiel internet kun je overal waar je bent gebruik maken van internet zolang je maar in het dekkingsgebied bent van een mobiele provider.

Hoe werkt mobiel internet?

Mobiel internet werkt anders dan de internetverbinding thuis. De breedband internetverbinding in de Nederlandse huishoudens verloopt via het fysieke netwerk waarvan het grootste deel in de toekomst bestaat uit een glasvezel verbinding. Een verbinding met het mobiele netwerk maakt niet gebruik van de fysieke infrastructuur maar van de signalen van het mobiele netwerk. Dit betekent dat je niet gebonden bent aan een fysieke internetverbinding. Je kunt er gebruik van maken in de trein, op het werk of in de stad.

Ongebonden als nooit tevoren

Mobiel internet heeft de manier waarop we internet gebruiken veranderd. Doordat we niet meer gebonden zijn een vaste plek zoals een bureau met desktop computer besteden we veel meer tijd op het internet. Het is immers ook veel makkelijker om online te gaan wanneer je op de bank ligt of in bed. Met de groei van de technologische mogelijkheden zijn er ook steeds meer manieren bijgekomen waarop we verbinden kunnen maken met het world wide web. De meest recente technologie is 4G terwijl oudere mobiele telefoons nog altijd gebruik kunnen maken van het oudere 3G netwerk.

Het internet wordt steeds sneller

De snelheid van mobiel internet neemt steeds verder toe waardoor het steeds vaker gezien wordt als een concurrent van breedband internet. Nu ook de onbeperkt internet abonnementen steeds vaker onderdeel van het assortiment zijn neemt het gebruik toe (voorbeeld). De snelste optie die op dit moment beschikbaar is maakt gebruik van 4G technologie; de vierde generatie van mobiele technologie. Met een snelheid dat tot 5 keer groter is dan de voorganger leidt het tot veel snellere downloads en een verbeterde gebruikservaring. Inmiddels hebben alle Nederlandse providers een landelijk werkend 4G netwerk. Als het 4G netwerk niet voldoende dekking heeft dan wordt er automatisch terug geschakeld naar het oudere 3G netwerk.

Misschien ook interessant

Leave a Comment