Webapplicatie

Monday.com projectmanagement software een uitkomst voor iedere projectorganisatie

posted by Mark January 18, 2022

Als je binnen jouw organisatie veel projecten draait, kan je eenvoudig weg niet zonder goede projectmanagementsoftware. Als projectmanager wil je natuurlijk grip houden op jouw projecten en eventuele deelprojecten. De opdrachtgever is vooral geïnteresseerd of het afgesproken resultaat wordt behaald binnen het afgesproken budget en tijdsspanne. Projectmedewerkers moeten de besteedde uren kunnen verantwoorden. Projectmanagementsoftware kan je hierin ondersteunen.

Integratie van verschillende tools

Om alle hierboven genoemde zaken allemaal te kunnen managen, worden er vaak veel verschillende tools gebruikt. Dit kan echter ook anders. Monday.com projectmanagement software is een platform waarin je alle benodigde informatie uit verschillende tools bij elkaar brengt. Er zijn integraties met veel verschillende systemen mogelijk. Een klein greep uit de mogelijkheden zijn MS Excel, MS Teams, Github en Jira. Deze laatste optie is heel handig om geregistreerde problemen te converteren naar taken in Monday.com.

Veel verschillende functies

Een goede een overzichtelijke planning is bij het draaien van een project natuurlijk essentieel. Met Monday.com projectmanagement software kun je op heel eenvoudige wijze een goede planning opstellen. Zelfs als jouw project uit meerdere deelprojecten bestaat en is verdeeld over diverse afdelingen is dit geen enkel probleem. Het platform heeft zeer krachtige Gantt-grafieken waarmee je perfect kunt plannen, beheren en controleren. Doordat je realtime inzichten hebt in de workload van de verschillende teams, kun je ook gemakkelijker beslissingen nemen over de inzet van resources en middelen. Voor een projectmanager is dat natuurlijk ideaal.

Waar het vaak misgaat bij projecten, is op het vlak van communicatie. Zeker in grotere projecten die weer uit deelprojecten bestaand zien we die vaak gebeuren. Ieder deelproject gebruikt dan vaak zijn eigen tools om bijvoorbeeld te plannen en hun uren te verantwoorden. Dat is voor iedere projectmanager natuurlijk een nachtmerrie. Die wil namelijk direct inzicht hebben in de beschikbare resources en middelen en hoe het is gesteld met de voortgang van de verschillende deelprojecten.  Monday.com projectmanagement software kan jou als projectmanager hierbij perfect ondersteunen.

Ook als het gaat om het informeren van jouw opdrachtgever over de voortang van het project ondersteund het platform op de perfecte manier. Belangrijk hierbij is dat je in één oogopslag kunt zien hoe het project ervoor staat. De projectmanagementsoftware van Monday.com heeft uitgebreide mogelijkheden om duidelijke dashboards samen te stellen. Deze geven inzicht in de voortgang van het project, maar ook hoe het met het beschikbare budget is gesteld. Zo kun je in overleg met jouw opdrachtgever direct bijsturen als dit nodig is.

Is Monday.com projectmanagement software ook binnen mijn organisatie toepasbaar?

Vaak wordt gedacht dat projectmanagementsoftware iets is voor grote organisaties die alleen maar grote projecten draaien. Dit is een grote misvatting. Ook voor kleinere organisaties die vooral enkelvoudige projecten draaien is het uitermate geschikt.

Ben je door dit artikel geïnteresseerd in wat de projectmanagementsoftware voor jouw organisatie kan betekenen? Op de website van Monday.com vind je uitgebreide informatie over de mogelijkheden. Heb je liever persoonlijk contact? Je kunt via de website ook contact opnemen met de afdeling verkoop. Zij vertellen je graag op welke manier je projectmanagementsoftware in jouw organisatie kunt inzetten.

Misschien ook interessant

Leave a Comment