Webapplicatie

Hoe stel ik mijn Ziggo mail in op de telefoon?

posted by Mark June 19, 2018

E-mail is één van de meest gebruikte communicatiemiddelen van deze tijd. Er worden dagelijks miljoenen mails verstuurd. Dit kunnen zakelijke mails zijn, maar ook wordt er veel gemaild tussen familieleden en vrienden. Als je een nieuwe mobiel koopt, moet je alles weer opnieuw installeren. Bij de meeste apps zoals Facebook is dit in een paar minuutjes gebeurd, maar toch kan het nog wel eens een hele klus zijn om je Ziggo mail op je telefoon in te stellen.

Waarom e-mail op telefoon instellen?

Je stuurt vast wel eens een mailtje. Naar je baas, een collega of een vriend of vriendin. Meestal versturen we deze mailtjes vanaf onze computer, maar wat nou als je even niet in het bezit bent van een computer of laptop? Het kan dan erg handig zijn om de Ziggo mail in te stellen op je telefoon. Je telefoon heb je namelijk bijna altijd bij de hand. Zo kun je overal waar je maar wilt reageren op dat ene belangrijke mailtje. Je ontvangt namelijk elke keer als je een mail binnenkrijgt, een melding. Zo kun je de mail van je baas niet missen.

Aantal gegevens

Je kunt de e-mail van Ziggo eenvoudig op je smartphone en tablet gebruiken. Voordat je makkelijk en snel mailtjes kunt versturen vanaf je telefoon, moet je de Ziggo mail eerst nog even instellen. Voordat je je e-mailaccount op de tablet of telefoon zet, moet je wat gegevens bij de hand hebben:

 

  • Het e-mailadres van Ziggo
  • De gebruikersnaam van Ziggo (dit kan je e-mailadres zijn, maar dit hoeft niet)
  • Het wachtwoord dat bij de gebruikersnaam hoort
  • Het adres van de server die de inkomende post regelt: imap.ziggo.nl
  • Het adres van de server die de uitgaande post regelt: smtp.ziggo.nl

email-1903444_1920

Ziggo mail instellen

Als je de gegevens van Ziggo bij de hand hebt, kun je beginnen met het instellen van de Ziggo mail op je telefoon of tablet. Het instelproces kan anders zijn per telefoon. Wij zullen het instellen van de mail op Android smartphones beschrijven. Kies als eerst welke mail app je wilt gebruiken. Als je de standaard mail app kiest, welke op elke telefoon staat, ga je naar instellingen. Hier klik je op ‘Cloud en accounts’. Vervolgens klik je op accounts en kun je een account toevoegen. Voeg hier het Ziggo e-mailaccount in en druk op inloggen. Ga terug naar het startscherm en open je e-mail app. Als het goed is, krijg je dan direct de Ziggo mail te zien. Om te kijken of alles goed werkt, kun je een testbericht sturen naar jezelf.

 

Misschien ook interessant

Leave a Comment