Hardware

Boekhoudprogramma vergelijken met deze tips

posted by Mark May 30, 2022

Wie op zoek gaat naar een geschikt boekhoudprogramma voor het vergemakkelijken van de bedrijfsvoering, zal snel merken dat er nogal wat verschillende programma’s op de markt zijn. Wie de verkeerde keuze maakt, loopt het risico een duur programma aan te schaffen dat uiteindelijk niet voldoet aan de verwachten.  De mogelijkheden van boekhoudingprogramma’s lopen namelijk nogal uiteen. De volgende vijf tips helpen u bij het kiezen van het programma dat precies aansluit op uw bedrijfsvoering en persoonlijke wensen.

Scannen van bonnetjes

Het is absoluut handig wanneer het boekhoudprogramma de mogelijkheid biedt om gescande bonnetjes te verwerken. U kunt dan met uw smartphone de bonnetjes scannen en eenvoudig uploaden naar het boekhoudprogramma. Daarnaast beiden dergelijk programma’s vaak de mogelijkheid om via een aparte app toegang tot uw boekhouding te krijgen.

Koppelingen met andere programma’s

Veel uitgebreide boekhoudprogramma’s bieden de mogelijkheid om een koppeling te maken met uw bankrekening en factuur- of andere programma’s. Vooral wanneer de boekhouding behoorlijk uitgebreid is en u gebruik maakt van verschillende programma’s, kan dit u zowel gemak als tijdswinst opleveren.

Wat kost software voor het beheren van voorraad?

De kosten voor voorraadbeheer software kunnen behoorlijk uiteenlopen. Doorgaans geldt dat des te uitgebreider de software is, des te meer u ervoor betaalt.  Voor een online beheer programma met uitgebreide mogelijkheden is een prijskaartje van een paar honderd tot duizend euro per maand, geen uitzondering. Software met beperkte mogelijkheden, kunt u echter al voor een paar tientjes aanschaffen. 

Belangrijk is om, voordat u tot aanschaf overgaat, eerst een overzicht te maken van criteria waaraan de software moet voldoen. U Voorkomt daarmee dat u te veel betaalt en dat de software niet precies aansluit op uw wensen. U kiest dan een pakket waarin niet meer functies worden geboden dan de mogelijkheden die u nodig heeft. 

Heeft een softwarepakket nadelen?

Eigenlijk heeft het geen nadelen te werken met een softwarepakket, het enige nadeel zou kunnen zijn dat je ervoor moet gaan betalen. Hierdoor is het wel belangrijk een softwarepakket te kiezen die past bij jouw bedrijf. Je kunt een pakket kiezen die gemakkelijk is, maar je kunt ook voor een pakket gaan die allerlei diepgaande mogelijkheden heeft. Als je een klein bedrijf hebt, is het misschien handiger het pakket zo eenvoudig mogelijk te houden, omdat je vele functies naar alle waarschijnlijkheid niet zult gaan gebruiken. Je wilt het jezelf natuurlijk ook niet onnodig moeilijk maken.

Meer informatie op: https://www.vergelijk-voorraadbeheer.nl/

Misschien ook interessant

Leave a Comment